dimarts, 4 de desembre del 2012

Eleccions al Parlament 2012




Comentaré un parell de coses sobre les eleccions. La primera sobre el vot independentista o no, i la segona serà un comentari general.

Els titulars als diaris espanyols són molt diferents dels titulars a la premsa internacional. A Espanya diuen que la via sobiranista ha fracassat. Entenc que es basen únicament en els vots i els diputats de CIU.
Les dades més fiables són mirar sempre el vot absolut, el número total de vots.
Sumant els vots de CIU, ERC, la CUP i SI tenim 1.781.460 persones independentistes. Tampoc és cert del tot perquè dins d’Unió Democràtica hi ha gent no independentista. Si sumem els vots d’Iniciativa, que es declara a favor de fer una consulta, són 2.140.317.
Els que han votat opcions que clarament diuen no, PP, Ciutadans i UpyD, són 760.674 persones. El PSC segurament l’hauríem d’incloure aquí dins, encara que hi hagi gent que votés a favor de la independència. Aquests contrarestarien els votants d’Unió que dirien que no. Són 1.284.007 persones.
Respecte a les anteriors eleccions molta més gent ha votat a partits que donarien el si a la secessió.


Altres coses:

Els vots en blanc han disminuït, això és bo, la gent comença a entendre que no serveix de res. De 91.631 al 2010 n’hi ha hagut 52.899 aquest 2012. En concordança, els vots a la candidatura d’Escons en blanc han augmentat.

Solidaritat s’hauria hagut de retirar, suposo que no ho han fet per aprofitar que tenien una mica de suport mediàtic pel fet de ja ser a dins. Els seus vots haguessin anat molt bé per a la CUP, ja que haurien aconseguit 6 diputats.
Ho podem comprovar fent les simulacions als simuladors electorals.
Aquí podem veure com hauria anat:





Ja que hi era he fet un repartiment com si hi hagués una única circumscripció electoral


Així és com ho veig, no vol dir que sigui la veritat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada